Papír-írószer, irodaszer és iskolaszer webáruház

World Trade System irodaszer nagykereskedés

World Trade System irodaszer nagykereskedés

Sharp számológépek és zsebszámológépek

2017. március 31. - worldtradesystem

Matematikai feladatok megoldásához ma már mindenki használ számológépet. Az első zsebszámológépet az amerikai Hewlett-Packard elektronikai cég készítette, és 1971-ben dobta piacra. A zsebszámológép működési elve teljesen egyezik a nagyobb számítógépekével. A számológép, akkor is hasznos, ha nincs nehézségünk a számolással, akár a diszkalkulia sem nagy gond. Egy Sharp zsebszámológép bárhol, bármikor kisegít. A számológép segíti és gyorsítja a számolással járó mindennapi feladatokat. A digitális korban már mindenfelé számológépek vannak körülöttünk.

Csak pár vállalat fejleszt számológépet. Ezek közé tartozik a Sharp. Az első számológép bemutatása óta a Sharp a számológép gyártás vezetője lett. Remek tervezés, fejlett funkciók és forradalmasító technológiák tették a Sharp számológépeket világszerte elsővé. Alapfunkciós számológépek, asztali számológépek, szalagos számológépek, tudományos számológépek, grafikon megjelenítésére alkalmas számológépek és irodai számológépek bőséges választéka áll a rendelkezésünkre.

A számológépet nem ajánlatos többször cserélgetni, mivel ha az egyik számológépet megszokjuk, nehéz lesz egy új modellre váltani ezért érdemes, ha lehet ugyanazt a zsebszámológépet használjuk. A legtöbb gyártó szerencsére sok billentyűt egységesen jelöl a gépeken. A legtöbb gépen, a tizedesvessző helyén tizedespontot látunk. Ez azért fordulhat elő, mert csak mi, magyarok használunk Európában vesszőt az egészrész és a törtrész elválasztásához. Az első tennivaló, hogy alaposan olvasd el a számológéphez adott ismertetőt.

A számolás lépéseinél kialakultak bizonyos szabályok. A szabályokat a számológépek egy része ismeri, a másik része nem. A legfontosabb szabály az, hogy a leírtakat balról jobbra haladva olvassuk el és számoljuk ki. Az előírástól eltérünk akkor, ha nem azonos rangú műveleteket végzünk el. Az összeadás és a kivonás alacsonyabb rangú, mint a szorzás és az osztás. Ez azt jelenti, hogy ha egy műveletsorban van összeadás és szorzás is, akkor hiába előzi meg a sorban az összeadás a szorzást, mégis először a szorzást kell elvégezni. A műveleti sorrendet meghatározó jel is van: ez a zárójel. A szabályok szerint legelőször a zárójelben lévő feladatokat kell elvégezni, és az után a többit.

Összefoglalva tehát, a matematikai műveletek sorrendje a következő:

  • Zárójeles műveletek elvégzése legelőször
  • Szorzás és osztás (multiplikatív műveletek)
  • Összeadás és kivonás (additív műveletek)
  • egységes a balról jobbra haladás.

A múlt század közepén egy angol matematikus jött rá arra elsőként, hogy célszerű lenne, ha a számítások közben részeredményeket is tudnánk tárolni későbbi felhasználásra. Ebből alakult ki később egy tároló, a számológép memóriája.

Bonyolultabb tudományos számítások elvégzéséhez szükség van trigonometrikus, statisztikai, pénzügyi és egyéb matematikai műveletek megbízható eredményeinek gyors interpretálására. A legfejlettebb tudományos számológépek már képesek grafikus függvények ábrázolására is. Ezek a modellek többnyire már programozhatóak. A tudományos számológépek programjai között megtalálhatók az algebrai egyenletek megoldására, a pénzügyi számításokra alkalmas függvények. Ezek a tudományos gépek már tíz-tizenkét karakterig tudnak számolni, illetve a képernyő teljes terjedelmét betöltő pontossággal adják meg a törtek tizedes alakban számított értékét. A legtöbb tudományos számológép képes számítások elvégzésére és átváltásokra a kettes, ötös, nyolcas, tízes és hexadecimális számrendszerekben. A kétsoros vagy pontmátrix képernyőn már úgy vihetjük be a képleteket, mintha füzetbe írnánk azokat.

Ragasztószalag

A ragasztószalag

 

A ragasztószalag egy papír, műanyag vagy szövet szalag, amely ragasztóanyaggal van bevonva az egyik oldalán vagy mindkét oldalán. Ragasztószalagot mindannyian használunk a napi tevékenységünk során az irodában, suliban, munkahelyen vagy otthon. A ma előállított ragasztószalagok több mint felét a csomagolóipar használja fel.

A ragasztószalag története


A ragasztószalag, ahogy ma ismerjük, egy sebész Dr. Horace Day találmánya volt 1845-ben. Ez egy kezdetleges tapasz volt, amit a kötözések során rögzítésre használtak. Azelőtt szövött anyagokat használtak különféle ragasztó anyagokkal átitatva. 1924-ben a Du Pont kifejlesztette a celofánt és 1930-ban Richard Drew alkalmazott először celofánon ragasztóréteget. Találmányát eredetileg ipari célra szánta, de bebizonyosodott, hogy szélesebb körben felhasználható a ragasztószalag.

Különféle típusú ragasztószalagok


A ragasztószalag, ahogyan ma ismerjük nyomásérzékeny ragasztóréteggel, készül. Nagyrészt papír alapú ragasztószalagoknál használatos a víz-oldható ragasztó réteg. Egyéb ragasztószalagoknál hő hatására aktiválódik a ragasztó réteg. Festőszalagoknál elsődleges követelmény, hogy eltávolítás után ne hagyjon nyomot a felszínen. Biztonsági ragasztószalagok esetén pontosan az ellenkezője lényeges, a ragasztó réteg leválik a hordozó felületéről és szinte eltávolíthatatlan. A szigetelőszalag is egyfajta ragasztószalag legtöbbször PVC az alaphordozó, nagyszerű villamos szigetelő lévén. Nemrég vált népszerűvé a kézzel eltéphető ragasztószalag. Ez annyiban különbözik elődeitől, hogy a két szélét cikk-cakk formára vágják és így nem kell olló a méretre vágáshoz, egyszerűen eltéphető mint a papír. A polipropilén ragasztószalagok előnye a PVC ragasztószalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is tökéletes csomagolás végezhető el vele. A polipropilén ragasztószalag hátránya, hogy mechanikai sérülés hatására tovább szakad. A PVC hordozófólia egyik előnye, hogy nagyobb terhelést is elbír, a nehezebb kartonokat is lezárhatunk vele. A PVC ragasztószalag másik előnye, hogy mechanikai sérülés hatására a ragasztószalag nem szakad tovább

Egy ragasztószalag több réteg


A ragasztószalag alaphordozója a papír, polipropilén, polietilén, cellulóz-acetát vagy vinyl. A hordozó külső felületén levő bevonat biztosítja, hogy a ragasztószalag önmagához kevésbé ragadjon. Különben nem tudnánk használni. A ragasztóréteg alatt is van egy bevonat az úgynevezett primer, ami a ragasztó jó tapadását biztosítja a hordozó réteg felszínére. Ezen túl, ha a ragasztószalag nem transzparens egy vagy több szín is rákerül a külső felületre. Többféle ragasztóanyagot használnak a gyártás során, alacsony hőmérsékletre az oldószeres ragasztók váltak be, a legjobb tapadást a hot-melt ragasztókkal lehet elérni, a leggyakrabban a vízbázisú akril használatos a jó ár-érték arány miatt. Az oldószeres ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalag kifejezetten alkalmas hűtőházi használatra és magas hőmérsékleten is jól használható.

A ragasztószalag felhasználása


Ragasztószalag jelentősen fejlődött a 172 éve feltalált ragasztószalaghoz viszonyítva. A ragasztószalag fő felhasználási területe a csomagolás. Az alapanyagok, amelyekből ragasztószalagok készülnek ma a celofán, akril, üvegszál, szilikon, gumi és papír, attól függően, hogy milyen célra kívánjuk felhasználni. Ragasztószalagok széles méretválasztékban állnak rendelkezésre, de elsősorban a szabványos méretet használjuk, hogy illeszkedjen a különböző ragasztószalag adagolókba. A széles ragasztószalag szabvány mérete 50 - 48 mm x 60 méter. Találkozunk 50 méteres tekercsel is, nyilvánvaló gazdasági megfontolásból.

A tűzőkapocs vagy tűzőgépkapocs

tűzőkapocs

Az általános irodai célú tűzőgépek jellemzően a No.10, a 24/6 vagy a 26/6 -os tűzőkapcsokat használják. A fűzőkapocs lábhossza alapvetően meghatározza az egyszerre összetűzhető papírlapok számát. Nyilvánvaló, hogy egy 6 milliméter hosszú tűzőkapocs alkalmatlan 80 papír lap összetűzésére de még 40 lapot sem lehet vele összefűzni, mivel egyszerűen nem éri át a papírlapok vastagságát. Az egyszerre összetűzhető papírlapok száma mindig az általánosan elterjedt és az irodában a leggyakrabban használt 80 gr/nm papír lapok esetén értendő.

A karos tűzőgépek jellemző fűzőkapocs méretei a 23/ szériából kerülnek ki. A / jel előtt levő szám (23, 24 vagy 26) egy viszonyszám és az adott hosszban levő tűzőkapcsok számát mutatja meg, míg a második szám, amit a / jel után látunk a tűzőkapocs lábhosszát adja meg milliméterben. Ebből következik, hogy egy 23-as jelölésű fűzőkapocs vastagabb és ezáltal jóval erősebb mint egy 24-es jelölésű. Egy 26/6 -os tűzőkapocs vékonyabb és ezáltal gyengébb mint egy 24/6 -os típusú fűzőkapocs.

Az alábbiakban az általános irodai használatú fűzőkapcsok lábhossza, jelölése és az egyszerre összefűzhető lapok maximális száma látható.


23/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 40
23/8 tűzőkapocs -> Lapok száma 70
23/10 tűzőkapocs -> Lapok száma 90
23/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 120
23/15 tűzőkapocs -> Lapok száma 140
23/17 tűzőkapocs -> Lapok száma 160
23/20 tűzőkapocs -> Lapok száma 180
23/23 tűzőkapocs -> Lapok száma 200
24/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 100
24/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 25
26/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 15
No.10 tűzőkapocs -> Lapok száma 10

Az egyszerre összetűzhető lapok maximális számát befolyásolhatja az adott fűzőkapocs minősége. Ahogy az lenni szokott, ahány gyártó annyi különböző minőség. Hiába éri át egy gyenge minőségű 23/15 -as tűzőkapocs a 140 papírlapot, ha tűzéskor megrogyik a tűzőgépkapocs lába. Több gyártó saját jelölésű és egyedi méretezésű fűzőkapcsot gyárt. Ezeket a tűzőkapcsokat csak egy adott fűzőgép típusban lehet használni, az általánosan elterjedt fűzőgépekben nem használhatók, akkor sem ha hasonlóan néz ki és ugyanazt a célt szolgálja.

A nagyteljesítményű tűzőgépekhez használatos fűzőkapocs eltávolítása az általánosan használt irodai kapocs kiszedőkkel igen nehéz vagy néha lehetetlen. Erre a célra készültek a csípőfogóhoz hasonló kapocs kiszedők. Ezekkel a kapocskiszedőkkel gyakorlatilag bármilyen tűzőkapcsot erőfeszítés nélkül távolíthatunk el. A fűzőkapocs anyaga általában horganyzott acél. Létezik rozsdamentes acélból készült fűzőkapocs is, de az ára a többszöröse az általánosan használt fűzőkapocs árához képest. Az egyes tűző kapcsok ragasztóval vannak rögzítve egymáshoz, így alakulnak ki a rudak. Egy rúd rendszerint 100 darab tűzőkapcsot tartalmaz. Ezt nem minden típusú fűzőgépbe lehet betenni, ezért gyártanak félrudakat is. A leggyakrabban ezzel a típusú fűzőkapoccsal találkozunk. Egy dobozban általában 1000 darab tűzőkapocs van, ritkán de előfordul az 500 darabos vagy akár az 5000 darabos kiszerelés is.

A tűzőgép vagy fűzőgép

A tűzőgép

A tűzőgép egy mechanikus szerkezet, amely tűzőkapocs segítségével képes rögzíteni vagy egymáshoz kapcsolni lapokat, vagy más hasonló tulajdonságú anyagokat, úgy mint textil, fólia, karton. A tűzőgép legismertebb típusa egy irodai eszköz, de más változatait például kárpitozásnál is használják. A tűzőgép alapvető kellék a dokumentumok helyes kezeléséhez. A tűzőgépek rendszerint tűző és fűző funkcióval egyaránt rendelkeznek. Fűzéskor a ffűzőkapocs lábai kifelé görbülnek. Ennek előnye, hogy jól összefogja a lapokat, könnyen kiszedhető, akár kapocskiszedő nélkül is. Az összefűzött lapokat a tűzőgépkapoccsal együtt enyhén meghajlítjuk és így könnyedén kihúzhatjuk a fűzőkapcsot. Tűzéskos a tűzőkapocs lábai befelé, vagyis egymás felé hajlanak. Ennek előnye, hogy stabilabban tartja össze az összetűzött lapokat. Kiszedéséhez azonban már tűzőkapocs kiszedő szükséges.

Az általánosan elterjedt tűzőgépek és tűzőkapocs méretek vagy típusok a No.10 és a 24/6 vagy 26/6 típusú fűzőkapcsok és az ezt használó tűzőgépek. A tűzőgépeket többnyire fém, gumi, műanyag vagy fa alapanyagok felhasználásával állítják elő. A mechanikus szerkezet minden esetben fémből készül, növelve a fűzőgép élettartamát. A műanyag, gumi vagy fa borítások többnyire dekorációs célokat szolgálnak. Néhány fűzőgépnél a műanyag takaróelemek helyett gumi borításokat használnak, így nem csúszik, kézkímélő és stabilabb a tűzés is. A talprészt a jobb minőségű tűzőgépeknél kemény gumiból készítik, hogy a fűzőgép használat közben ne csússzon és nem utolsó sorban az íróasztal felületén lehetőleg ne okozzon sérüléseket. Az ipari célra is alkalmas tűzőgépek kizárólag fémből készülnek, lehetőleg mellőzve a formatervezést. A napjainkban készülő tűzőgépek hagyományos formatervezése leáldozóban van. Az újabban piacra dobott fűzőgépek dizájnos megjelenése rendkívül változatos és sajnos néha a használhatóság rovására megy. Gyártanak már krokodil, bogár, női magassarkú cipő, panda maci vagy pacman alakú tűzőgépeket, nos ezek mindenre jók csak arra nem amire használni kellene.

Az úgynevezett flat-clinch vagy lapos tűzési technikának köszönhetően a többszörösen összetűzött lapok együttes vastagsága kevesebb, mint a hagyományos tűzőgépekkel összetűzött lapoké. A hagyományosan tűzött tűzőkapcsokhoz képest a laposan tűzött tűzőkapcsok 30%-al kevesebb helyet foglalnak el egy iratrendezőben. Ennek akkor van nagy jelentősége, ha csupán néhány lapot tűzünk össze és hasonló összetűzött lapokból 2-300 darabot akarunk lefűzni egy iratrendezőben.

A 20 lapnál kisebb teljesítményű irodai fűzőgépek rendszerint 24/6 vagy 26/6-os fűzőkapoccsal használhatók. Ennél több lap összetűzéséhez már nagyobb méretű tűzőkapocsra és nagyteljesítményű fűzőgépre van szükség. A nagyteljesítményű tűzőgépek nagy mennyiségű papír összefűzésére alkalmasak. Többféle nagyteljesítményű tűzőgépet ismerünk. Gyártanak hátulról tölthető és elöltöltős változatot is. A nagyteljesítményű tűzőgépek általában rendelkeznek állítható tűzési mélységgel. A nagyteljesítményű fűzőgépet gyakran karos fűzőgépnek is nevezik. A karos tűzőgép tűzési kapacitása széles skálán változik. Általánosan elterjedt a 40 - 120 papírt egyszerre összetűző típus, de gyártanak ennél nagyobb teljesítményű, akár 140-230 papír lapot egyszerre összetűző változatot is.

 

Öntapadó jegyzettömb

Öntapadó jegyzettömb


Az öntapadó jegyzettömb segítségével könnyen kommunikálhatsz. Az öntapadó jegyzettömb (angolul post it), olyan kis papírlapokból álló tömb, amelyeknek egyik oldalán egy kis ragasztó csík található ami szinte minden felületre feltapad. Az öntapadós jegyzettömb tökéletesen alkalmas kis jegyzetek készítésére, címkézésre, néhány szavas üzenet küldésére, telefonszámok, árak, hivatkozások, figyelmeztetők írására. A ragasztócsík jól tapad és nem hagy nyomot az eltávolítása után. Ha azt akarod, hogy üzeneted feltűnő legyen, kiváló megoldást nyújt az öntapadós jegyzettömb. A papírfelület nagyon jól írható, nyom nélkül eltávolítható, áthelyezhető és újra felragasztható. Az öntapadó jegyzettömb ideálisan használható a napi tevékenységünk során az irodában, az iskolában és a háztartásban is. Az öntapadó jegyzettömb méretének köszönhető, hogy bárhová magunkkal vihetjük. Az öntapadós jegyzettömb a sárga színben kapható. Egy öntapadó jegyzettömb 100 lapot tartalmaz.

Mire figyelj ha színes ceruzát vásárolsz ?

A színes ceruza vásárlás rejtelmei

Többen kérdezik, hogy melyik típusú színesceruza a legalkalmasabb rajzoláshoz. Alapszabály, hogy színesceruzát ne a nagy áruházak kínálatából válasszunk! A jó minőségű színes ceruzák általában nem olcsók. Három féle színes ceruzával találkozunk, háromszögletűvel, hatszögletűvel és henger alakúval, illetve ezek vékony és vastag változataival. A pedagógusok a háromszögletű ceruzát ajánlják, amely a helyes írószerhasználatra készteti a gyermeket. Ellenben nem javasolják a sima, henger alakú kialakítású színesceruzát, amely csúszik és ráadásul könnyen elgurul. Érdemes a háromszögletű ceruza választását megfontolni, hiszen a három oldalra könnyebben felfekszenek az ujjak, ezáltal stabilabb tartást biztosítva. A színes ceruza egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mennyire puha a ceruza hegye és mennyire intenzívek a színek. Előfordulhat az is, hogy a színesceruza lakkozása és az alacsony pigmenttartalom következtében jelentős  a színbeli eltérés, a barna inkább narancssárga, a fekete pedig szürke, a sárga meg szinte nem is látszik. Ahhoz, hogy öröm legyen az alkotás, nem árt, ha kéznél van egy minőségi ceruza hegyező. Nem árt ha ellenőrizzük a hegyező élét, mielőtt kidobnánk az összes színes ceruzát, mondván, hogy rosszul hegyezhető gyenge minőség. Ha mégis sikerült rosszul hegyezhető ceruzákat beszerezni jobb, ha egy felnőtt, sniccer segítségével kihegyezi a színes ceruzákat. A natúrfából készült, nem lakozott testű színesceruza előnye, hogy nem csúszik. A vastag változatok ajánlottak a kicsiknek, ovisoknak. A vastag színes ceruza kialakítása segíti a gyermekek finom motorikus képességeinek kifejlesztését és a gyermekek írásoktatásában játszik nagy szerepet. Az is fontos, hogy a ceruza bele a fa foglalat közepén helyezkedjen el. Nézzük meg, hogy a színes ceruza kihegyezett felén látható fa sima legyen. Ha szálkás, a ceruza hegye, hegyezővel hegyezve állandóan ki fog törni. Fontos, hogy ne válasszunk kemény hegyű színes ceruzát, akkor sem, ha olcsó, mert nehéz lesz a rajzolás a kemény ceruzabél miatt, és hamar elmegy a kedve a gyermeknek az alkotástól. A 6 darabos színes ceruza készlet inkább a kicsiknek, kezdő rajzolóknak való, akik még az erős színekkel (piros, fekete, kék, zöld) szeretnek rajzolni. A rajz a gyermekeknél az élmények feldolgozásának egyik fontos eszköze. Egy színesceruzával készített rajz jelentősen hozzájárul a gyermek szem-kéz koordináció fejlesztéséhez és nem utolsó sorban a színek nevének megtanulásához, később pedig az esztétikai érzék fejlődéséhez.

Csomagzáró gép

Csomagzáró gép - Ragasztószalag adagoló gép - Kézi ragasztó szalag húzó készülék

A csomagzáró gép használata gyerekjáték. Csomagok, biztonságos, tökéletes, kényelmes leragasztásához alkalmas csomagzáró gép. A csomagzáró gép befűzése egyszerű: vezesd át a ragasztószalagot a simító henger és a rugós fém leszorító között, úgy, hogy a ragasztó szalag ragasztós fele látsszon.

Tovább

Diamant 6 darabos színes ceruza készlet

Diamant színes ceruza, 6 darabos készlet

Diamant színes ceruzák 6 darabos készletben. A hatszögletű cédrusfa test kiválóan hegyezhető. A törésálló bél természetes pigmentet tartalmaz. A színes ceruza készlet a következő színeket tartalmazza: fekete, piros, sötétzöld, sötétkék, barna, sárga. Jól fedő és ragyogó színek.

Tovább

Diamant hatszögletű színes ceruza készlet

12 darabos Diamant színes ceruza készlet

12 darabos Diamant színes ceruza készlet

színes ceruza készlet 12 különböző színt tartalmaz. Festett, kiváló minőségű cédrusfából készült hatszögletű színes ceruza készlet, normál vastagságban. A ceruzákban törésálló bél van. Jól fedő és ragyogó színek, köszönhetően a természetes pigmenteknek. A jó minőségű cédrusfa, kiválóan hegyezhető.

Tovább
süti beállítások módosítása