Papír-írószer, irodaszer és iskolaszer webáruház

World Trade System irodaszer nagykereskedés

World Trade System irodaszer nagykereskedés

A tűzőkapocs vagy tűzőgépkapocs

2016. május 10. - worldtradesystem

tűzőkapocs

Az általános irodai célú tűzőgépek jellemzően a No.10, a 24/6 vagy a 26/6 -os tűzőkapcsokat használják. A fűzőkapocs lábhossza alapvetően meghatározza az egyszerre összetűzhető papírlapok számát. Nyilvánvaló, hogy egy 6 milliméter hosszú tűzőkapocs alkalmatlan 80 papír lap összetűzésére de még 40 lapot sem lehet vele összefűzni, mivel egyszerűen nem éri át a papírlapok vastagságát. Az egyszerre összetűzhető papírlapok száma mindig az általánosan elterjedt és az irodában a leggyakrabban használt 80 gr/nm papír lapok esetén értendő.

A karos tűzőgépek jellemző fűzőkapocs méretei a 23/ szériából kerülnek ki. A / jel előtt levő szám (23, 24 vagy 26) egy viszonyszám és az adott hosszban levő tűzőkapcsok számát mutatja meg, míg a második szám, amit a / jel után látunk a tűzőkapocs lábhosszát adja meg milliméterben. Ebből következik, hogy egy 23-as jelölésű fűzőkapocs vastagabb és ezáltal jóval erősebb mint egy 24-es jelölésű. Egy 26/6 -os tűzőkapocs vékonyabb és ezáltal gyengébb mint egy 24/6 -os típusú fűzőkapocs.

Az alábbiakban az általános irodai használatú fűzőkapcsok lábhossza, jelölése és az egyszerre összefűzhető lapok maximális száma látható.


23/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 40
23/8 tűzőkapocs -> Lapok száma 70
23/10 tűzőkapocs -> Lapok száma 90
23/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 120
23/15 tűzőkapocs -> Lapok száma 140
23/17 tűzőkapocs -> Lapok száma 160
23/20 tűzőkapocs -> Lapok száma 180
23/23 tűzőkapocs -> Lapok száma 200
24/13 tűzőkapocs -> Lapok száma 100
24/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 25
26/6 tűzőkapocs -> Lapok száma 15
No.10 tűzőkapocs -> Lapok száma 10

Az egyszerre összetűzhető lapok maximális számát befolyásolhatja az adott fűzőkapocs minősége. Ahogy az lenni szokott, ahány gyártó annyi különböző minőség. Hiába éri át egy gyenge minőségű 23/15 -as tűzőkapocs a 140 papírlapot, ha tűzéskor megrogyik a tűzőgépkapocs lába. Több gyártó saját jelölésű és egyedi méretezésű fűzőkapcsot gyárt. Ezeket a tűzőkapcsokat csak egy adott fűzőgép típusban lehet használni, az általánosan elterjedt fűzőgépekben nem használhatók, akkor sem ha hasonlóan néz ki és ugyanazt a célt szolgálja.

A nagyteljesítményű tűzőgépekhez használatos fűzőkapocs eltávolítása az általánosan használt irodai kapocs kiszedőkkel igen nehéz vagy néha lehetetlen. Erre a célra készültek a csípőfogóhoz hasonló kapocs kiszedők. Ezekkel a kapocskiszedőkkel gyakorlatilag bármilyen tűzőkapcsot erőfeszítés nélkül távolíthatunk el. A fűzőkapocs anyaga általában horganyzott acél. Létezik rozsdamentes acélból készült fűzőkapocs is, de az ára a többszöröse az általánosan használt fűzőkapocs árához képest. Az egyes tűző kapcsok ragasztóval vannak rögzítve egymáshoz, így alakulnak ki a rudak. Egy rúd rendszerint 100 darab tűzőkapcsot tartalmaz. Ezt nem minden típusú fűzőgépbe lehet betenni, ezért gyártanak félrudakat is. A leggyakrabban ezzel a típusú fűzőkapoccsal találkozunk. Egy dobozban általában 1000 darab tűzőkapocs van, ritkán de előfordul az 500 darabos vagy akár az 5000 darabos kiszerelés is.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaszerek.blog.hu/api/trackback/id/tr168701998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása